Lasă un comentariu

Natural, dar interzis

Chiar nu i-am simtit absenta, dar se pare ca spotul pentru ColonHelp, un fel de medicament care combate orice, dar absolut orice, a fost interzis de CNA din cauza Simonei Balanescu.

Legislaţia audiovizuală nu permite difuzarea de publicitate la suplimente alimentare recomandate de „personalitati ale vietii publice”, iar Consiliul a cerut tuturor posturilor sa intre in legalitate. Adica, reclama este interzisa pana cand este scoasa din peisaj prezentatoarea de la Antena 2.

CNA a cerut si parerea celor de la RAC (Consiliul Roman de Publicitate), care au gasit mai multe motive pentru care reclama nu se preteaza la TV:

In primul rand, se incalca codul RAC prin faptul ca in promovarea produsului s-a folosit recomandarea unei persoane publice.

In al doilea rand, sunt folosite afirmatii care pot induce consumatorului ideea ca produsul are rezultate extraordinare datorita ingredientelor naturale: „un produs cu adevarat natural pentru detoxifiere si reglarea metabolismului”, imaginea grafica 100% natural si promisiunea ”Scapa de balonari, oboseala, constipatie si dureri de cap”.

Si nu in ultimul rand, afirmatia ”Scapa de balonari, oboseala, constipatie si dureri de cap” poate sugera ca efectul produsului e garantat, ceea ce nu-i adevarat, nu-i asa?

Desi nu mai apare la TV pentru ColonHelp, pe site tot ea ne recomanda produsele, zambind sanatos.

Oricum, nu sta ea degeaba. Acum o vad in reclamele de la Gerovital Plant Tratament. Ce mai, fata e atat de credibila si inspira atat de multa sanatate, incat devine ambasadoare pentru tot ce e natural.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: