Lasă un comentariu

Cum se face o campanie neconventionala in social media

National Trust realizeaza un experiment foarte interesant folosindu-se de media sociale. Organizatia neguvernamentala britanica este orientata in mai multe directii: protejarea mediului, a patrimoniului national, dar, mai presus de toate, este preocupata de educarea oamenilor in aceste directii de lucru.

Prin aceasta initiativa 10000 de oameni vor avea control asupra deciziilor care se vor lua in ferma din Cambridgeshire, UK. Pot fi fermieri virtuali (si nu vorbesc de Farmville) atat useri individuali, cat si familii sau alte grupuri formate.

Proiectul MyFarm vrea sa aduca la cunostinta oamenilor informatii despre cum se lucreaza la o ferma si cum se produc alimentele. Cei care se inregistreaza, in schimbul a 30 de dolari anual, vor putea lua parte la deciziile ce se iau in interiorul fermei. Deciziile se vor referi la cresterea graului, orzului, ovazului sau ce animale mai trebuie cumparate.

Managerul proiectului, Richard Morris, a afirmat ca fermierii vor influenta decisiv munca la ferma. Astfel, acestia vor intelege care sunt implicatiile propriilor decizii. De fiecare data cand va fi nevoie, coordonatorul experimentului va posta o intrebare si contextul ce-a generat-o plus variante de raspuns. Discutiile online se vor invarti in jurul a patru mari teme: recolte, animale, mediul inconjurator fermei si deschiderea de noi intreprinderi.

Pentru a usura accesul vor fi puse la dispozitie live webchats , iar userii vor putea vorbi cu expertii in domeniu de la National Trust. Blogurile si webcamurile vor aduce ferma la viata si vor reda pe viu momente din procesele ce tin de ingrijirea pamantului si de cresterea animalelor.

In ceea ce priveste design-ul site-ului, acesta este simplist, dar foarte bine realizat. Sub motto-ul 10,000 Farmers wanted, no experience necessary, proiectul isi propune sa atraga un numar destul de mare de followeri.

Este destul de indraznet planul lui Richard Morris, dar comentariile pe marginea articolelor legate de acest proiect sunt pozitive in totalitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: