Un comentariu

Observatii estivale

Am fost profund marcata de cat de civilizati pot fi unii oameni. Mi s-a demonstrat inca o data ca romanii au suferit multe lipsuri, fapt ce a imprimat in constiinta lor o lacomie de nedescris.

In Toscana, in special pe Coasta Etruscilor, in fiecare an, la inceputul lunii august, are loc Festivalul Pepenelui Rosu ( Cocomerata). La noi e echivalentul acelor sarbatori in care se da gratis mancare. Aici primesti gratis pepene rosu. Timp de vreo 3-4 ore esti invitat de o voce puternica sa degusti fructul. Spre deosebire de evenimentele haioase si, totodata, repulsive de la sarbatorile specific romanesti,cu mici si fasole, unde lumea se calca in picioare sau fura farfuria din mana altuia, aici s-a format un rand ordonat, in care fiecare astepta sa isi primeasca felia de pepene. Aglomeratia asta cu randul sa fi durat vreo ora, dupa care cel care era pe post de „portavoce” implora trecatorii sa pofteasca sa ia o felie de pepene. Oamenii, timizi, ezitau, dar parca le venea imediat pofta cand era specificat faptul ca totul e gratis.

Cu toate astea, cei care au organizat evenimentul nu s-au zgarcit asa ca fructe au ramas destule. Si cum sa faca sa mai ofere felii astfel incat sa nu se arunce? Au oprit pana si un autobuz in care a urcat un nene cu un platou plin de pepene. Mi s-a parut iesit din comun, dar daca ar fi sa ne gandim e o foarte buna metoda de guerrilla. Atragi atentia, esti si insistent, dar totodata arati ca te gandesti la clienti si ai fi in stare sa faci orice pentru a ajunge la cei mai multi dintre ei.

Reclame

One comment on “Observatii estivale

  1. ai putea spune că este astfel şi pentru că oamenii au de toate… cum că ai noştri nu prea au şi de aceea se reped la a-şi însuşi mâncarea oferită…
    culmea este, însă, că, dacă i-ai cunoaşte pe cei care se aruncă pe păpică, ai vedea că ei cam au acasă de toate. sau chiar dacă nu de toate măcar strictul necesar. 🙂
    aşa că nu nevoia îi determină pe ei să reacţioneze astfel… prima cauză a acestei atitudini este lipsa educaţiei – ei vor să profite!
    să profite… şi de-un pumn pe care-l primesc de la alţi profitori! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: