3 comentarii

De ce e important sloganul

Am remarcat niste sloganuri si ceva nu-mi iese bine. Ori nu sunt facute de niste specialisti, ori specialistii sunt foarte slabi pregatiti.

Daca ar fi stiut ce e ala un slogan, cu siguranta s-ar fi gandit la ceva mai bun.

Unul dintre sloganuri era pe un automat de cafea de la Spitalul de Neuro si suna cam asa: „O cafea deosebita intr-un loc deosebit”. Mie mi-a dat fiori. Cand stii ca nu creezi tu un ambient specific ar trebui sa incerci sa mulezi cumva mesajul astfel incat sa se potriveasca oriunde, cum este cazul automatelor.

Al doilea slogan care m-a facut sa stramb din nas e de la Fornetti. Am vazut fugitiv un afis, recunosc ca nu stiu exact la ce se referea, dar era logo-ul firmei si scris de-o schioapa „Toate-s vechi si noi sunt toate”. Mai ales ca stiu ca s-au depus cererea de insolventa, sloganul imi da impresia ca vor sa scape de produsele vechi.

Domnilor, in concluzie, ganditi-va ce slogan alegeti. Este acel ceva care va reprezinta si merita un efort mai mare daca vreti sa iesiti in evidenta pozitiv, bineinteles.

Reclame

3 comments on “De ce e important sloganul

  1. Din pacate unii angajeaza pe alte criterii decat priceperea-n domeniu. Eu am vazut in job descriptionul pentru un post de „asistent marketing” relizarea comunicatelor de presa si organizarea de evenimente. Asta pe langa faptul ca „asistent marketing” ma zgaraie pe creier.

    • Denumirea joburilor din aceasta arie suna pompos. Ce, inainte nu se faceau chestii din astea? Nu aveau companiile slogan sau nu faceau reclame? Ba da! Numai ca acum oricine se poate „specializa” in trei ani. De fapt, am auzit „bamboo-iste” care se recomandau drept „specialiste in relatii publice” din al doilea an de facultate. :-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: